Συστήματα Τηλεδιάσκεψης

 

Τηλεδιάσκεψη (Videoconference) είναι η αμφίδρομη επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο, με είκόνα, ήχο και δεδομένα, που πραγματοποιείται μεταξύ δύο ή περισσοτέρων απομακρυσμένων σημείων. Η μείωση του κόστους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε συνδυασμό με την αύξηση της ευρυζωνικής  χωρητικότητας και την βελτιστοποίηση των τεχνικών συμπίεσης βίντεο και ήχου, καθιστά την τηλεδιάσκεψη περισσότερο εφικτή και βρίσκει πλέον εφαρμογές στις επιχειρήσεις, στην εκπαίδευση, στις επιστήμες και γενικά σε τομείς όπου απαιτείται η αμφίδρομη επικοινωνία εικόνας ήχου και δεδομένων μεταξύ ομάδας ανθρώπων.

H Τηλεδιάσκεψη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εξ’αποστάσεως εκπαίδευση, κοινή χρήση διαλέξεων, Τηλεϊατρική, συνεντεύξεις εργασίας, παρουσιάσεις και συναντήσεις.

Τα οφέλη της τηλεδιάσκεψης είναι:

 • Μείωση εξόδων μετακίνησης
 • Συμμετοχή απομονωμένων και δισπρόσιτων γεωγραφικά περιοχών
 • Καλύτερη οργάνωση και διαχείρηση διεθνών έργων
 • Προστασία του περιβάλλοντος απο μείωση των ταξιδίων – μετακινήσεων
 • Εξοικονόμιση χρόνου (συμπεριλαμβανομένου του χρόνου μετακινήσεων)
 • Αύξηση παραγωγικότητας και συνεργατικότητας
 • Βελτίωση επικοινωνίας

Η i-Tech Services σας προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις τηλεδιάσκεψης υψηλής ποιότητας που περιλαμβάνουν:

 1. Μελέτη του χώρου εγκατάστασης και των απαιτήσεων. (πραγματοποιείται δωρεάν).
 2. Σχεδιασμός εναλλακτικών λύσεων με χρήση εξοπλισμού τηλεδιάσκεψης απο διαφορετικούς οίκους.
 3. Εγκατάσταση εξοπλισμού τηλεδιάσκεψης.
 4. Εκπαίδευση χρηστών.
 5. Τεχνική Υποστήριξη.

Σημείωση:

Η i-Tech Services ΔΕΝ εμπορεύεται Συστήματα Τηλεδιάσκεψης, όμως η πολυετή εμπειρία μας σε σχεδιασμό λύσεων και εγκαταστάσεις συστημάτων τηλεδιάσκεψης σε διάφορους οργανισμούς, μας επιτρέπει να σας προτείνουμε λύσεις από διαφορετικούς κατασκευαστικούς οίκους, χωρίς να σας καθοδηγούμε σε συγκεκριμένους και υπερβολικούς εξοπλισμούς που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις σας. Για το λόγο αυτό πραγματοποιούμε μια συνάντηση (χωρίς οικπνομική επιβάρυνση) όπου αναλύουμε τις απαιτήσεις και συζητάμε μαζί σας ανοικτά όλες τις δυνατές λύσεις, χωρίς να έχουμε κάποιο όφελος από την επιλογή του εξοπλισμού, που είναι καθαρά δική σας επιλογή.

 

Τα τερματικά τηλεδιάσκεψης που προτείνουμε ακολουθούν τα  διεθνή πρότυπα, διασφαλίζοντας την συμβατότητα με ήδη εγκατεστημένα συστήματα επικοινωνίας. Ο εξοπλισμός είναι από αναγνωρισμένους οίκους παγκοσμίως όπως: Radvision, Lifesize, ClearOne και είναι απόλυτα συμβατός με τα πρότυπα τηλεδιάσκεψης του διεθνή οργανισμού ITU.

Διασυνδέονται με ηλεκτρονικούς υπολογιστές  για την ταυτόχρονη ανταλλαγή δεδομένων – παρουσιάσεων, είναι εύκολα στην χρήση ακόμα και για χρήστες χωρίς προηγούμενη εμπειρία μέσω ενός απλοποιημένου περιβάλλοντος εργασίας, ενώ διαθέτουν αυτοματοποιημένες ρυθμίσεις και απαιτούν ελάχιστη συντήρηση.

Τα τερματικά τηλεδιάσκεψης διαχωρίζεται σε 2 κατηγορίες:

1. Τερματικά Τηλεδιάσκεψης “Δωματίου” (Room Videoconference Systems).

Αποτελούν συσκευές που λειτουργούν ως τερματικοί σταθμοί τηλεδιάσκεψης, με ενσωματωμένη ή αποσπώμενη κινούμενη κάμερα (PTZ) και πανκατευθυντικό μικρόφωνο. Ο χειρισμός της κάμερας και οι λειτουργίες του συστήματος πραγματοποιούνται από τηλεχειριστήριο. Οι κάμερες και τα μικρόφωνα μπορούν να είναι περισσότερα από ένα και αυτό προκύπτει από το μέγεθος της αίθουσας και τον αριθμό των συμμετεχόντων.

 

2. Λογισμικό Τηλεδιάσκεψης (Desktop Videoconference Systems).

Το Λογισμικό Τηλεδιάσκεψης εγκαθίσταται σε υπάρχοντες υπολογιστές (desktop ή laptop) και συνοδεύεται από μια κάμερα, μικρόφωνο – ηχεία ή απλό headset. Στην κατηγορία αυτή υπάρχουν και έτοιμα Συστήματα Τηλεδιάσκεψης που είναι οθόνες με ενσωματωμένο εξοπλισμό τηλεδιάσκεψης, (κάμερα, μικρόφωνο και μεγάφωνο). Η οθόνη μπορεί να χρησιμοποιείται και σαν υπολογιστής και να αλλάζει σε σύστημα τηλεδιάσκεψης όταν αυτό απαιτείται. Είναι οι πιο οικονομικές λύσεις και εφαρμόζονται κυρίως σε προσωπικό επείπεδο. Όπως για παράδειγμα για διοικητικά γραφεία και για υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών που θέλουν να επικοινωνούν συχνά.

 

Σε περίπτωση που θέλουμε ταυτόχρονη επικοινωνία μεταξύ περισσότερων των δύο σημείων, απαιτείται η χρήση μια Μονάδας Πολλαπλών Τηλεδιασκέψεων (Multipoint Conference Unit – MCU). Η MCU διατίθεται είτε ενσωματωμένη σε σύστημα τηλεδιάσκεψης, είτε ως αυτόνομο hardware.

Συμπληρωματικός Εξοπλισμός Τηλεδιάσκεψης

Τα συστήματα τηλεδιάσκεψης ανάλογα με τον χώρο εγκατάστασης και τις απαιτήσεις των τελικών χρηστών απαιτεί και συμπληρωματικό εξοπλισμό ο οποίος μπορεί να είναι:

 • Οθόνες Plasma / TFT LCD σε διάφορες διαστάσεις
 • Κάμερες
 • Προβολικά Συστήματα, Βιντεοπροβολείς (Projectors)
 • Οθόνες προβολής
 • Ασύρματα ή/και ενσύρματα μικρόφωνα
 • Ενισχυτές – κονσόλες & Ηχεία
 • DVD Player
 • Διαδραστικούς Πίνακες (Interactive Whiteboards) ή εξοπλισμό μετατροπής απλών πινάκων σε διαδραστικούς