Διαδραστικά Συστήματα

 

Η i-Tech Services σας προσφέρει ολοκληρωμένες Διαδραστικές Λύσεις υψηλής ποιότητας που περιλαμβάνουν:

 1. Μελέτη του χώρου εγκατάστασης και των απαιτήσεων. (πραγματοποιείται δωρεάν).
 2. Σχεδιασμός εναλλακτικών λύσεων με χρήση εξοπλισμού απο διαφορετικούς κατασκευαστές και με διαφορετική χρήση.
 3. Εγκατάσταση διαδραστικού εξοπλισμού.
 4. Εκπαίδευση χρηστών.
 5. Τεχνική Υποστήριξη.

Η i-Tech Services ΔΕΝ εμπορεύεται Διαδραστικά Συστήματα, όμως η πολυετή εμπειρία μας σε σχεδιασμό λύσεων και εγκαταστάσεις διαδραστικών συστημάτων σε δημόσια & ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε φροντιστήρια και εταιρείες, μας επιτρέπει να σας προτείνουμε λύσεις από διαφορετικούς κατασκευαστικούς οίκους, χωρίς να σας καθοδηγούμε σε συγκεκριμένους και υπερβολικούς εξοπλισμούς που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις σας. Για το λόγο αυτό πραγματοποιούμε μια συνάντηση (χωρίς οικονομική επιβάρυνση) όπου αναλύουμε τις απαιτήσεις και συζητάμε μαζί σας ανοικτά όλες τις δυνατές λύσεις, χωρίς να έχουμε κάποιο όφελος από την επιλογή του εξοπλισμού, που είναι καθαρά δική σας επιλογή.

Οι Διαδραστικές Λύσεις που υπάρχουν έχουν σαν βασική προϋπόθεση την ύπαρξη ηλεκτρονικού υπολογιστή (desktop ή laptop) και προβολικού συστήματος (projector) και διαχωρίζονται σε 3 βασικές κατηγορίες:

 • Διαδραστικοί πίνακες ηλεκτρομαγνητικοί ή αφής

Ένας διαδραστικός πίνακας (Interactive whiteboard) είναι μια ψηφιακή συσκευή αφής ή ηλεκτρομαγνητική που συνδέεται με έναν υπολογιστή και ένα προβολικό (projector). Το προβολικό προβάλλει το οπτικό σήμα εξόδου του υπολογιστή στην επιφάνεια του πίνακα. Ο χρήστης μπορεί να αλληλεπιδράσει με τα εικονιζόμενα αντικείμενα, χρησιμοποιώντας την αφή ή ειδική γραφίδα με μπαταρίες. Διαθέτουν ειδικό λογισμικό για να μπορεί ο χρήστης τους να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες του πίνακα. Στις υπολοιπες εφαρμογές του υπολογιστή λειτουργεί κυρίως ώς ποντίκι.

 

 • Φορητά Διαδραστικά Συστήματα.

Ένα φορητό διαδραστικό σύστημα αποτελείται από ένα φορητό σύστημα  δέκτη και μια γραφίδα στυλό που λειτουργεί σαν πονίκι και γραφίδα. Μπορεί να τοποθετηθεί μέσα σε λίγα λεπτά σε οποιαδήποτε επιφάνεια (για παράδειγμα ασπροπίνακα) και την μετατρέπει σε διαδραστική. Απαιτείται και εδώ η σύνδεση με υπολογιστή και βιντεοπροβολέα. Διαθέτουν ειδικό λογισμικό για να μπορεί ο χρήστης τους να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες του πίνακα. Στις υπολοιπες εφαρμογές του υπολογιστή λειτουργεί κυρίως ώς ποντίκι.

 

 •  Διαδραστικοί Βιντεοπροβολείς

Οι διαδραστικοί βιντεοπροβολείς είναι μια συσκευή 2 σε 1. Έχουν την λειτουργία του βιντεοπροβολέα ενώ ταυτόχρονα διαθέτουν ενσωματωμένο δέκτη (παρόμοιο με του φορητού συστήματος) και γραφίδα. Αποτελούν ευέλικτη λύση και απαιτούν μόνο την ύπαρξη υπολογιστή και μιας επιφάνειας για να προβάλλουν (συνήθως ασπροπίνακα). Το λογισμικό τους έχει λιγότερες δυνατότητες από τις δύο προαναφερόμενες κατηγορίες.

 

Οι διαδραστικές λύσεις χρησιμοποιούνται με ποικίλους τρόπους σε τάξεις, ομάδες εργασίαςκαι επιχειρηματικές συναντήσεις.

Σε σχολικά περιβάλλοντα έχουν τα εξής πλεονεκτήματα:

 • Αύξηση ενθουσιασμού και ενδιαφέροντος
 • Περισσότερες ευκαιρίες για συμμετοχή και συνεργασία
 • Ανάπτυξη κοινωνικών και προσωπικών δεξιοτήτων
 • Λιγότερες σημειώσεις μέσα στην τάξη
 • Αυξημένη ανταπόκριση και δυνατότητα αφομοίωσης σύνθετων εννοιών
 • Καλύτερη εκμάθηση για παιδιά με διαφορετικά στυλ μάθησης (Ακουστικό, Οπτικό, Κιναισθητικό)
 • Αύξηση αυτοπεποίθησης